Makaron z truskawkami i serem
Makaron z truskawkami i serem to wykwintne połączenie słodkich, soczystych owoców z delikatnie balansującymi smakami makaronu i sera. To połączenie klasycznej włoskiej pasty z kremowym serem i świeżymi truskawkami wydaje się niecodzienne, ale jeżeli szukasz czegoś innego na obiad lub deser, ten przepis jest dla Ciebie. Sprawdź, jak za pomocą prostych składników, takich jak makaron, truskawki, ser i jogurt, możesz stworzyć niezapomniane danie, które zachwyci rodzinę i znajomych. Ciesz się niecodzienną kombinacją smaków i aromatów, które możesz dostosować do swojego gustu. Wypróbuj ten przepis już dziś!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu szlacheckiego – gniazda 400 g
- 25 dag białego sera
- 50 dag truskawek
- 150 g jogurtu naturalnego
- Cukier do smaku
Makaron z truskawkami i serem – jak zrobić?
- Wykonanie: truskawki zmiksować z cukrem do smaku, część truskawek zostawić do dekoracji, wymieszać z jogurtem naturalnym. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, lekko przestudzony ułożyć na talerzach, formułując gniazda. Ser pokroić w kostkę, ułożyć w środku makaronu po parę kostek. Zmiksowany mus truskawkowy z jogurtem wylać na gniazda z makaronem. Danie udekorować całymi truskawkami i listkami bazylii.
Makaron z truskawkami i serem – dodatkowe informacje
Zamiast sera w postaci kostek można podać ser pokruszony.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Makaron z szyjką z indyka
Następny przepis: Makaron z tuńczykiem czyli obiad w kwadrans!