Majonezowy dip do ryb lub jajek
Prezentujemy poniżej przepis na idealny dodatek do ryb lub jajek – majonezowy dip. Ten kremowy, bogato smakowy sos to prawdziwy hit, który doda wyjątkowego charakteru i nuty wykwintności zarówno do dania głównego, jak i przekąsek. Wykorzystanie majonezu jako bazy daje gładką, jedwabistą konsystencję, która doskonale komponuje się z delikatnym smakiem ryby lub jajek. Jest to łatwy i szybki sposób na urozmaicenie codziennych posiłków, niezwykle prosty w przygotowaniu, ale dający niezapomniane doznania kulinarne. Zapraszamy do odkrycia tajemnicy sosu majonezowego do ryb i jajek.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 dymki lub średnia cebulka
- 1-2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki siekanego koperku
- pół słoiczka majonezu
- sól, świeżo zmielony pieprz
Majonezowy dip do ryb lub jajek – jak zrobić?
- Cebulkę i ogórki bardzo drobno pokroić, dodać posiekany koperek, doprawić. Całość wymieszać z majonezem i odstawić przynajmniej na 2 godziny aby składniki się przegryzły.
Sos majonezowy do ryby, dipy do ryb
Majonezowy dip do ryb lub jajek – dodatkowe informacje
Do sosu można dodać pół na pół majonezu i gęstego jogurtu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Majonez własnej roboty
Następny przepis: majonez z ziaren słonecznika