Lody limonkowo-porzeczkowe na patyku
Zapraszamy do odkrycia orzeźwiającego smaku lata w domowym wykonaniu. Przedstawiamy przepis na lody limonkowo-porzeczkowe na patyku. Połączenie soczystych, kwaśnych owoców to prawdziwa eksplozja smaku. Te domowe lody nie tylko pokochają dzieci, ale również dorosłych. Są świetnym sposobem na ochłodę w upalne dni, a to, że są zrobione samodzielnie, dodaje im tylko uroku. Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów – to czyste, naturalne dobroci prosto z Twojego zamrażalnika! Poza tym, przygotowanie ich jest proste i sprawi Ci wiele frajdy. Przekonaj się sam!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Zestaw B:
- Składniki podstawowe:
- 500 g mascarpone
- 2 żółtka
- 100 g czerwonej porzeczki
- 50 g czarnej porzeczki
- 1 limonka, skórka i sok
- Składnik podstawowy dodatkowy:
- 250 g słodzonego mleka z puszki
Lody limonkowo-porzeczkowe na patyku – jak zrobić?
-
1.
Jajka i limonkę sparz wrzątkiem. Z limonki zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Porzeczki pognieć widelcem.
-
-
-
-
Lody limonkowo-porzeczkowe na patyku – dodatkowe informacje
Z podanych składników wychodzi 10 lodów na patykach. Zamiast lodów na patykach można zamrozić je w pudełkach i podawać w formie kulek.