Lody limonkowo-porzeczkowe na patyku

Lody limonkowo-porzeczkowe na patyku

Zapraszamy do odkrycia orzeźwiającego smaku lata w domowym wykonaniu. Przedstawiamy przepis na lody limonkowo-porzeczkowe na patyku. Połączenie soczystych, kwaśnych owoców to prawdziwa eksplozja smaku. Te domowe lody nie tylko pokochają dzieci, ale również dorosłych. Są świetnym sposobem na ochłodę w upalne dni, a to, że są zrobione samodzielnie, dodaje im tylko uroku. Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów – to czyste, naturalne dobroci prosto z Twojego zamrażalnika! Poza tym, przygotowanie ich jest proste i sprawi Ci wiele frajdy. Przekonaj się sam!

Składniki:

  • Zestaw B:
  • Składniki podstawowe:
  • 500 g mascarpone
  • 2 żółtka
  • 100 g czerwonej porzeczki
  • 50 g czarnej porzeczki
  • 1 limonka, skórka i sok
  • Składnik podstawowy dodatkowy:
  • 250 g słodzonego mleka z puszki

Lody limonkowo-porzeczkowe na patyku – jak zrobić?

  1. 1.

    Jajka i limonkę sparz wrzątkiem. Z limonki zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Porzeczki pognieć widelcem.

Lody limonkowo-porzeczkowe na patyku – dodatkowe informacje

Z podanych składników wychodzi 10 lodów na patykach. Zamiast lodów na patykach można zamrozić je w pudełkach i podawać w formie kulek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lody malinowe
Następny przepis: Lody Malaga (bez maszynki)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode