Lody jagodowe na serku mascarpone
Czy jest coś lepszego na gorące, letnie dni niż domowe lody? Przepis na lody jagodowe na serku mascarpone jest jednym z takich, które zaskoczą nietuzinkowym smakiem i kremową strukturą. Te wyjątkowe lody, łączą słodycz jagód z delikatnym smakiem serka mascarpone, zapewniając unikalne doznania smakowe. Co więcej, to doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców, które nadają tym lodom intensywny, naturalny smak i kolor. Idealne dla każdego wielbiciela owocowych smakołyków i nie tylko. Mimo że są to lody, warto podkreślić, że nie wymagają one posiadania specjalnej maszyny do ich przygotowania.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 25 dag serka mascarpone
- 330 ml śmietany kremówki 30 %
- 1 cukier waniliowy
- cukier puder do smaku
- około 1 szklanka jagód kamczackich lub borówek (ja miałam jagody)
- rożki waflowe do lodów
Lody jagodowe na serku mascarpone – jak zrobić?
Lody jagodowe na serku mascarpone – dodatkowe informacje
Z przepisu wychodzi około półtora litra lodów.