Lody jagodowe na serku mascarpone

Lody jagodowe na serku mascarpone

Czy jest coś lepszego na gorące, letnie dni niż domowe lody? Przepis na lody jagodowe na serku mascarpone jest jednym z takich, które zaskoczą nietuzinkowym smakiem i kremową strukturą. Te wyjątkowe lody, łączą słodycz jagód z delikatnym smakiem serka mascarpone, zapewniając unikalne doznania smakowe. Co więcej, to doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców, które nadają tym lodom intensywny, naturalny smak i kolor. Idealne dla każdego wielbiciela owocowych smakołyków i nie tylko. Mimo że są to lody, warto podkreślić, że nie wymagają one posiadania specjalnej maszyny do ich przygotowania.

Składniki:

  • 25 dag serka mascarpone
  • 330 ml śmietany kremówki 30 %
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier puder do smaku
  • około 1 szklanka jagód kamczackich lub borówek (ja miałam jagody)
  • rożki waflowe do lodów

Lody jagodowe na serku mascarpone – jak zrobić?


  1. Masa na lody.

  2. Do mrożenia.

  3. Gotowe.

Lody jagodowe na serku mascarpone – dodatkowe informacje

Z przepisu wychodzi około półtora litra lodów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lody cynamonowe
Następny przepis: Lody kalafiorowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode