likier rumowy
Ten likier rumowy to doskonały domowy trunek, idealny na zimne wieczory. Wyrazisty smak i aromat rumu połączony z wyczuwalnym słodkim podbiciem, sprawiają, że jest to doskonały dodatek do kawy, deserów czy koktajli. Samodzielne przygotowanie likieru sprawia, że możemy kontrolować jego smak i moc, dostosowując go do własnych upodobań. Domowy likier rumowy to również świetny pomysł na prezent, szczególnie, jeśli mamy do czynienia z miłośnikami karaibskich klimatów. Odkryjcie sekrety przygotowania tego niepowtarzalnego trunku, rozpoczynając od zagospodarowania kilku podstawowych składników.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 0,5 litra rumu
- 2 puszki słodzonego mleka
Likier rumowy – jak zrobić?
- Mleko w puszce gotuje się przez 2 godziny.
- Studzi się mleko.
- Następnie miksujemy rum z mlekiem.
- Likier jest gotowy do spożycia.
Porady – dodatkowe informacje
Ostatnio kupiła gotowe mleko i skróciła czas przygotowania
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: LIKIER NALEWKA KOKOSOWA
Następny przepis: Likier toffi teściowej