likier rumowy

likier rumowy

Ten likier rumowy to doskonały domowy trunek, idealny na zimne wieczory. Wyrazisty smak i aromat rumu połączony z wyczuwalnym słodkim podbiciem, sprawiają, że jest to doskonały dodatek do kawy, deserów czy koktajli. Samodzielne przygotowanie likieru sprawia, że możemy kontrolować jego smak i moc, dostosowując go do własnych upodobań. Domowy likier rumowy to również świetny pomysł na prezent, szczególnie, jeśli mamy do czynienia z miłośnikami karaibskich klimatów. Odkryjcie sekrety przygotowania tego niepowtarzalnego trunku, rozpoczynając od zagospodarowania kilku podstawowych składników.

Składniki:

  • 0,5 litra rumu
  • 2 puszki słodzonego mleka

Likier rumowy – jak zrobić?

  1. Mleko w puszce gotuje się przez 2 godziny.
  2. Studzi się mleko.
  3. Następnie miksujemy rum z mlekiem.
  4. Likier jest gotowy do spożycia.

Porady – dodatkowe informacje

Ostatnio kupiła gotowe mleko i skróciła czas przygotowania


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: LIKIER NALEWKA KOKOSOWA
Następny przepis: Likier toffi teściowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode