Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa

Odkryj słodko-kwasowy smak lata dzięki naszemu przepisowi na lemoniadę rabarbarową, która jest idealnym orzeźwieniem na ciepłe dni. Doskonale smakuje na tarasie, w ogrodzie czy na pikniku, dostarczając potrzebną ulgę w upale. Ten napój, łączący w sobie świeżość cytryny i charakterystyczną nutę rabarbaru, naprawdę przypomina smak beztroskich, letnich dni. Będzie również wyjątkową propozycją dla osób, które szukają alternatyw dla tradycyjnej lemoniady. Przepis jest prosty i szybki, więc sprawdzi się nawet wtedy, gdy niespodziewanie zjawią się goście. Ożywcza lemoniada rabarbarowa to doskonały sposób na podkreślenie letniej atmosfery.

Składniki:

  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 szklanki pokrojonego w plastry rabarbaru
  • Szklanka soku z cytryny
  • 4 szklanki wody

Lemoniada rabarbarowa – jak zrobić?

  1. 1.
    Umieść 2 szklanki wody, cukier i rabarbar w garnuszku i gotuj aż cukier się rozpuści, a rabarbar zmięknie.
  2. 2.
    Studź, zmiksuj w malakserze i przetrzyj przez sito.
  3. 3.
    Wlej syrop rabarbarowy, sok z cytryny i resztę wody do dzbanka i wymieszaj.

Lemoniada rabarbarowa – dodatkowe informacje

Lemoniada rabarbarowa najlepiej smakuje mocno schłodzona


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lemoniada arbuzowa
Następny przepis: Lemoniada z pokrzywy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode