Lemoniada rabarbarowa
Odkryj słodko-kwasowy smak lata dzięki naszemu przepisowi na lemoniadę rabarbarową, która jest idealnym orzeźwieniem na ciepłe dni. Doskonale smakuje na tarasie, w ogrodzie czy na pikniku, dostarczając potrzebną ulgę w upale. Ten napój, łączący w sobie świeżość cytryny i charakterystyczną nutę rabarbaru, naprawdę przypomina smak beztroskich, letnich dni. Będzie również wyjątkową propozycją dla osób, które szukają alternatyw dla tradycyjnej lemoniady. Przepis jest prosty i szybki, więc sprawdzi się nawet wtedy, gdy niespodziewanie zjawią się goście. Ożywcza lemoniada rabarbarowa to doskonały sposób na podkreślenie letniej atmosfery.
admin
Składniki:
- 1/3 szklanki cukru
- 2 szklanki pokrojonego w plastry rabarbaru
- Szklanka soku z cytryny
- 4 szklanki wody
Lemoniada rabarbarowa – jak zrobić?
-
1.
Umieść 2 szklanki wody, cukier i rabarbar w garnuszku i gotuj aż cukier się rozpuści, a rabarbar zmięknie. -
2.
Studź, zmiksuj w malakserze i przetrzyj przez sito. -
3.
Wlej syrop rabarbarowy, sok z cytryny i resztę wody do dzbanka i wymieszaj.
Lemoniada rabarbarowa – dodatkowe informacje
Lemoniada rabarbarowa najlepiej smakuje mocno schłodzona