Lekka sałatka makaronowa

Lekka sałatka makaronowa

Lekka sałatka makaronowa to doskonałe rozwiązanie na szybki obiad czy urozmaicenie letniego grillowania. Posiada mnóstwo witamin i białka, co sprawia, że jest nie tylko pyszna, ale też bardzo zdrowa. Idealnie sprawdzi się zatem na przekąskę po treningu, czy jako lekki obiad. Do jej wykonania będzie nam potrzebne takie składniki jak: makaron, warzywa, mięso i sosy. Sprawdź poniżej, dokładny opis przygotowania. Daj się zaskoczyć lekkością i subtelnością smaku tej wyjątkowej sałatki. Przekonaj się sam, że zdrowe jedzenie może być też naprawdę smaczne.

Składniki:

  • 400g dowolnego rodzaju makaronu (muszelki, świderki)
  • 500g pomidorów
  • 5 jajek
  • Pęczek grubego szczypiorku
  • majonez
  • sól, pieprz

Lekka sałatka makaronowa – jak zrobić?

  1. Makaron ugotować i ostudzić. Pomidory pokroić w kostkę i dodać do makaronu.
  2. Ugotowane na twardo i ostudzone jajka pokroić w dużą kostkę i dodać do makaronu.
  3. Szczypiorek umyć przebrać i drobno pokroić. Dodać do reszty.
  4. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Lekka sałatka makaronowa – dodatkowe informacje

Ta porcja jest dosyć duża można proporcje dostosować do potrzeb.Czasami zostaje makaron od obiadu wystarczy dodać resztę i mamy smaczną kolację.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lekka makaronowa sałatka z cukinią i papryką
Następny przepis: Lekka sałatka z melonem i kurczakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode