Lekka sałatka makaronowa
Lekka sałatka makaronowa to doskonałe rozwiązanie na szybki obiad czy urozmaicenie letniego grillowania. Posiada mnóstwo witamin i białka, co sprawia, że jest nie tylko pyszna, ale też bardzo zdrowa. Idealnie sprawdzi się zatem na przekąskę po treningu, czy jako lekki obiad. Do jej wykonania będzie nam potrzebne takie składniki jak: makaron, warzywa, mięso i sosy. Sprawdź poniżej, dokładny opis przygotowania. Daj się zaskoczyć lekkością i subtelnością smaku tej wyjątkowej sałatki. Przekonaj się sam, że zdrowe jedzenie może być też naprawdę smaczne.
admin
Składniki:
- 400g dowolnego rodzaju makaronu (muszelki, świderki)
- 500g pomidorów
- 5 jajek
- Pęczek grubego szczypiorku
- majonez
- sól, pieprz
Lekka sałatka makaronowa – jak zrobić?
- Makaron ugotować i ostudzić. Pomidory pokroić w kostkę i dodać do makaronu.
- Ugotowane na twardo i ostudzone jajka pokroić w dużą kostkę i dodać do makaronu.
- Szczypiorek umyć przebrać i drobno pokroić. Dodać do reszty.
- Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Lekka sałatka makaronowa – dodatkowe informacje
Ta porcja jest dosyć duża można proporcje dostosować do potrzeb.Czasami zostaje makaron od obiadu wystarczy dodać resztę i mamy smaczną kolację.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Lekka makaronowa sałatka z cukinią i papryką
Następny przepis: Lekka sałatka z melonem i kurczakiem