Legumina z truskawkami
Legumina z truskawkami to apetyczny deser, który przypomina konsystencją budyniu, ale powstaje na bazie kaszy manny. To przepyszne, lekkie i kuszące danie ze świeżymi, słodkimi truskawkami to doskonała propozycja na letni deser, który zachwyci wszystkich miłośników owoców. Staropolski przepis na leguminę zyskuje nową, ekscytującą jakość dzięki dodatkowi kuszących smakowo truskawek. Ta wersja leguminy to akcent sezonowych, soczystych owoców, które są doskonałym źródłem witamin. Podany na zimno, deser jest świetnym pomysłem na orzeźwiające zakończenie posiłku w upalne dni. Gwarantujemy, że legumina truskawkowa skradnie serca wszystkich smakoszy.
admin
Składniki:
- 3 galaretki truskawkowe
- mleko skondensowane niesłodzone schłodzone
- truskawki
Legumina z truskawkami – jak zrobić?
- Dwie galaretki rozpuścić w 1/2 litrze gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.
- Mleko wlać do miski i ubijać z galaretkami.
- Wylać do tortownicy i wstawić do lodówki.
- Ułożyć na górę owoce i wylać jedną gęstniejącą galaretkę.
Sposób przygotowania leguminy truskawkowej.
Legumina z truskawkami – dodatkowe informacje
Do leguminy truskawkowej można dodać pokrojone owoce.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Lekka czekoladowa chmurka na spodzie kawowym bez pieczenia
Następny przepis: Lekka pizza na cieście francuskim