Kurczak w sosie pomarańczowym

Kurczak w sosie pomarańczowym

Ciesz się smakiem nasiona smaku, przygotowując kurczaka w sosie pomarańczowym. Ten autorski przepis jest mieszanką słodkawej świeżości cytrusu i sycącego smaku kurczaka. Soczysty kurczak zanurzony w wykwintnym sosie, jakim jest zdecydowanie sok pomarańczowy, tworzy perfekcyjną harmonię smaków. Intrygujące i wyraziste połączenie proponowane jest dla tych, którzy nie boją się kulinarnych eksperymentów. Pomarańczowy smak kurczaka przynosi orzeźwiającą nutę do tradycyjnego dania, czyniąc każdy kęs satysfakcjonującym. To danie z pewnością zachwyci twoje kubki smakowe przy każdej okazji. Przygotuj się na kulinarne odkrycie i zacznij gotować kurczaka w sosie pomarańczowym.

Składniki:

  • 600 g mięsa z piersi kurczaka
  • 200 g marchewki
  • 2 duże pomarańcze (500 g)
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1/2 malej papryczki chili
  • 1/2 szklanki rosołu lub wody
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • sól
  • 200 g ryżu basmati
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • gałązki pietruszki do dekoracji

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kurczak w sosie pesto
Następny przepis: Kurczak w sosie majonezowo-śmietanowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode