KULKI TIRAMISU

KULKI TIRAMISU

Zanurz się w aromatyczne doznania włoskiej klasyki w innowacyjnym wydaniu, dzięki przepisowi na kulki tiramisu. Te małe, okrągłe skarby to prawdziwe symbole sztuki cukierniczej combine, łączące w sobie tradycyjne składniki tego popularnego deseru. Miękki biszkopt nasączony espresso, uzupełniony kremową mascarpone i aromatycznym kakao, w tej wersji prezentuje się w zupełnie nowej, poręcznej formie. Z pewnością będzie to smaczny odkrycie dla miłośników włoskich specjałów, a także dla tych, którzy poszukują nowych, oryginalnych smaków. Kulki tiramisu, doskonałe na każdą okazję, nadadzą Twojemu spotkaniu klimat słodkiej, włoskiej dolce vita.

Składniki:

  • 140g biszkoptów podłużnych
  • 250g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki amaretto
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • kakao

Kulki tiramisu – jak zrobić?

  1. Kawe rozpuscic w 6 lyzkach goracej wody i dodac do niej amaretto.
  2. Biszkopty zmiksowac i polaczyc z serkiem mascarpone, cukrem pudrem oraz kawa z amaretto.
  3. Gotowa mase wlozyc na 15 minut do lodowki, ze schlodzonej formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i obtaczac w kakao.

Kulki Tiramisu – dodatkowe informacje

Zamiast kakao można użyć ciastka amaretki zmiksowane na puch i w nim obtaczać. Przechowywać w lodówce, ponieważ schłodzone są lepsze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kulki rumowe, daktylowo - orzechowe
Następny przepis: Kulki ryżowe w malinowo-jeżynowym sosie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode