Kuleczki Bounty

Kuleczki Bounty

Osłodź swoje życie własnoręcznie przygotowanymi kuleczkami Bounty. Inspiracja smakiem kultowych batoników Bounty skłoniła nas do stworzenia prostego przepisu na domową wersję tych kakaowych kul. Tym, co je wyróżnia, jest unikalne połączenie kokosa i czekolady w jednym kęsie. Świeżość kokosa i słodkość czekolady to idealna kompozycja, która bez wątpienia przypadnie do gustu zarówno milośnikom bounty, jak i fanom wszelkiego rodzaju słodyczy. Przygotowanie ich w domu to nie tylko frajda i satysfakcja, ale też pewność składników. Kuleczki Bounty to świetny pomysł na domowy przysmak lub prezent dla bliskich.

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 70 g cukru pudru
  • 100 ml śmietanki 30-36 %
  • 70 g masła
  • 150 g mlecznej/ gorzkiej czekolady

Kuleczki bounty – jak zrobić?

  1. Śmietankę pogrzać, dodać do niej masło. Trzymać na ogniu do momentu rozpuszczenia się masła. Wsypać wiórki kokosowe oraz przesiany cukier puder, dobrze wymieszać. Z tak przygotowanej, jeszcze ciepłej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce minimum 60 minut (ja włożyłam na 30 minut do zamrażalki).
  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Każdą kokosową kuleczkę zanurzyć w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce. Smacznego! (inspiracja/źródło: Moje Wypieki)

Kuleczki Bounty – dodatkowe informacje

Przepis na około 25 sztuk.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kulebiak z dorszem
Następny przepis: Kulebiak z rybą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode