Kulebiak z dorszem

Kulebiak z dorszem

Kulebiak z dorszem to jedno z najsłynniejszych i najsmaczniejszych dań kuchni polskiej, które zasłynęło nie tylko w naszym kraju, ale również na całym świecie. Oryginalny smak i aromat pieczonego ciasta, wypełnionego delikatnym mięsem dorsza, uroczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowywanie dania może wydawać się skomplikowane, ale z pomocą thermomixa stanie się to prostsze i szybsze. Kulebiak z dorszem to doskonały pomysł na eleganckie obiad, a także na rodzinne spotkanie. Jest to danie, które łączy tradycję z nowoczesnością, a jego niepowtarzalny smak długo pozostanie w naszej pamięci.

Składniki:

  • 500g mąki
  • 250ml letniej wody
  • 12g cukru
  • 10g soli
  • 25ml oleju
  • 4g suszonych drożdży
  • 500g kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 50g suszonych grzybów
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 3 żabki czosnku
  • 1 duży filet z dorsza (400-500g)
  • 1 jajko
  • Majeranek
  • Olej do smażenia

Kulebiak z dorszem – jak zrobić?








Życzę smacznego 🙂

Kulebiak z dorszem – dodatkowe informacje

1) Dorsza możemy zastąpić inną rybą, na przykład sandaczem lub szczupakiem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kule mocy
Następny przepis: Kuleczki Bounty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode