Kremowa zupa z brukselki i kalafiora
Przedstawiamy przepis na kremową zupę z brukselki i kalafiora. To smaczne i zdrowe danie, które jest idealne dla każdego, kto ceni sobie roślinne odżywianie. Wystarczy kilka składników, aby błyskawicznie stworzyć coś wyjątkowego. Zupa kalafiorowa z brukselką to propozycja, która potrafi zachwycić swoim delikatnym smakiem i aksamitną konsystencją. Doskonale sprawdzi się na obiad czy kolację, a jej przyrządzanie może być przystępną lekcją gotowania dla początkujących. Ciepło i komfort płynące z każdej łyżki sprawią, że trudno będzie się jej oprzeć. To doskonała propozycja dla osób, które pragną cieszyć się prostymi, ale wyjątkowymi smakami swojego domowego stołu.
Składniki:
- Bulion – 1 litr (marchew, pietruszka, seler)
- Kalafior – 1 mały szt.
- Brukselka – 20 szt.
- Kasza manna – 2 łyżki
- Śmietana 18%
- Kiełki brokuła
- Grzanki
- Sól, pieprz do smaku
Kremowa zupa z brukselki i kalafiora – jak zrobić?
- Do gotującego się bulionu dodajemy brukselkę oraz podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy 15min. Dodajemy 2 łyżki kaszy mannej i gotujemy jeszcze 5min. Całość dokładnie miksujemy, tak aby powstał krem.
Kremowa zupa z brukselki i kalafiora – dodatkowe informacje
Przed podaniem dodaj grzanki, łyżkę śmietany oraz kiełki brokuła.
Tagi
admin
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kremowa zupa chlebowa
Następny przepis: Kremowa zupa z żółtej cukinii i papryki