Kotlet schabowy z boczkiem

Kotlet schabowy z boczkiem

Kotlet schabowy z boczkiem to wykwintne danie, które przygotowanie może nie jest codziennością, ale z pewnością stanowi niezwykle smaczną propozycję na specjalne okazje. Mamy do czynienia tutaj z idealnym połączeniem schabu i boczku, co było inspiracją do stworzenia tego niezwykłego przepisu. Schab przeplatany boczkiem gwarantuje soczystość i mnóstwo aromatów. Starannie wybrane przyprawy dodatkowo podkreślają walory smakowe tych dwóch rodzajów mięsa. To danie dedykowane jest dla wszystkich wielbicieli kuchni mięsnej, ceniących sobie klasyczną i niezawodną kombinację smaków. Kotlet schabowy z boczkiem – to propozycja, dzięki której nikt nie będzie obojętny.

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • Opakowanie boczku wędzonego
  • Pieprz
  • Sól
  • Łyżka oleju

Kotlet schabowy z boczkiem – jak zrobić?

  1. Kotlety kroimy na plastry o grubości 1cm. Delikatnie rozbijamy. Mięso doprawiamy solą pieprzem oraz smarujemy delikatnie olejem. Na desce układamy plastry boczku po 3 plastry na jeden kotlet. Zwijamy w paczuszkę.
  2. Odkładamy do lodówki na minimum godzinę.
  3. Pieczemy na grillu do momentu aż boczek się wytopi i nabierze ładnego koloru.

SMACZNEGO

Słowa kluczowe: schab, przeplatany, boczek

porady

Kotlet schabowy z boczkiem – dodatkowe informacje

Do mięsa można dodać czosnek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlet schabowy z kością
Następny przepis: Kotlet Słoneczny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode