Kotlet schabowy z boczkiem
Kotlet schabowy z boczkiem to wykwintne danie, które przygotowanie może nie jest codziennością, ale z pewnością stanowi niezwykle smaczną propozycję na specjalne okazje. Mamy do czynienia tutaj z idealnym połączeniem schabu i boczku, co było inspiracją do stworzenia tego niezwykłego przepisu. Schab przeplatany boczkiem gwarantuje soczystość i mnóstwo aromatów. Starannie wybrane przyprawy dodatkowo podkreślają walory smakowe tych dwóch rodzajów mięsa. To danie dedykowane jest dla wszystkich wielbicieli kuchni mięsnej, ceniących sobie klasyczną i niezawodną kombinację smaków. Kotlet schabowy z boczkiem – to propozycja, dzięki której nikt nie będzie obojętny.
admin
Składniki:
- 3 kotlety schabowe
- Opakowanie boczku wędzonego
- Pieprz
- Sól
- Łyżka oleju
Kotlet schabowy z boczkiem – jak zrobić?
- Kotlety kroimy na plastry o grubości 1cm. Delikatnie rozbijamy. Mięso doprawiamy solą pieprzem oraz smarujemy delikatnie olejem. Na desce układamy plastry boczku po 3 plastry na jeden kotlet. Zwijamy w paczuszkę.
- Odkładamy do lodówki na minimum godzinę.
- Pieczemy na grillu do momentu aż boczek się wytopi i nabierze ładnego koloru.
SMACZNEGO
Słowa kluczowe: schab, przeplatany, boczek
porady
Kotlet schabowy z boczkiem – dodatkowe informacje
Do mięsa można dodać czosnek.