Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem
Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem to zdrowy i sycący sposób na zaspokojenie głodu. Ten skoncentrowany zastrzyk witamin i minerałów jest idealny dla tych, którzy szukają odżywczo bogatych, ale jednocześnie lekkich posiłków. Szpinak jest bogatym źródłem żelaza, podczas gdy pekinka i pomidory dostarczają dużej ilości witaminy C. Koktajl warzywny może być świetnym dodatkiem do śniadania, przekąski w ciągu dnia, a nawet lekkiej kolacji. To doskonała propozycja dla tych, którzy pragną prowadzić zdrowy tryb życia, jednocześnie czerpiąc radość z jedzenia smacznej żywności.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 opakowania mrożonego szpinaku
- 2 liście kapusty pekińskiej
- 1 pomidor
- 1 jabłko
- 1 plasterek cytryny
- 1/2 szklanki przegotowanej wody
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego 100%
Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem – jak zrobić?
- Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora (wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki).
- Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%.
- Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem – dodatkowe informacje
Jabłko można też wkroić ze skórką, musi być bardzo dobrze umyte. Ja obrałam, bo dawałam napój dziecku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Koktajl wspomagający odchudzanie (truskawka, banan, cynamon)
Następny przepis: Koktajl z bananem i kiwi