Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem

Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem

Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem to zdrowy i sycący sposób na zaspokojenie głodu. Ten skoncentrowany zastrzyk witamin i minerałów jest idealny dla tych, którzy szukają odżywczo bogatych, ale jednocześnie lekkich posiłków. Szpinak jest bogatym źródłem żelaza, podczas gdy pekinka i pomidory dostarczają dużej ilości witaminy C. Koktajl warzywny może być świetnym dodatkiem do śniadania, przekąski w ciągu dnia, a nawet lekkiej kolacji. To doskonała propozycja dla tych, którzy pragną prowadzić zdrowy tryb życia, jednocześnie czerpiąc radość z jedzenia smacznej żywności.

Składniki:

  • 2 opakowania mrożonego szpinaku
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • 1 pomidor
  • 1 jabłko
  • 1 plasterek cytryny
  • 1/2 szklanki przegotowanej wody
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego 100%

Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem – jak zrobić?

  1. Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora (wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki).
  2. Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%.
  3. Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.

Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem – dodatkowe informacje

Jabłko można też wkroić ze skórką, musi być bardzo dobrze umyte. Ja obrałam, bo dawałam napój dziecku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Koktajl wspomagający odchudzanie (truskawka, banan, cynamon)
Następny przepis: Koktajl z bananem i kiwi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode