Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana

Znudziły Wam się tradycyjne potrawy z kapusty i szukacie czegoś nowego? Przepis na kapustę kiszoną zasmażaną to pyszna i nieco inna propozycja dla miłośników tej zdrowej warzywnej potrawy. Dzięki zasmażce, kapusta nie tylko zyskuje wyjątkowy smak, ale także staje się bardziej sycąca. Sprzyja to przekształceniu skromnej kapusty w prawdziwą gwiazdę stołu. Jest to też świetne rozwiązanie dla tych, którzy zastanawiali się kiedyś „jak zrobić kapustę zasmażaną inaczej”. To prosty przepis na kapustę zasmażaną, przygotowany w domowym zaciszu, może zdziałać prawdziwe kulinarne cuda.

Składniki:

  • 500 gramów dobrej jakości kapusty kiszonej
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 średnie cebule
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka wody

Kapusta kiszona zasmażana – jak zrobić?

  1. Kapustę odcisnąć z soku i posiekać na drobniejsze nitki. Przełożyć do rondelka, zalać wodą i dodać przyprawy dusić do miękkości kapusty.
  2. Na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulkę.
  3. Następnie dodać na patelnię mąkę i zrobić zasmażkę.
  4. Zimną zasmażkę rozrobić wodą z kapusty, a następnie dodać do rondelka i zagotować.
  5. Podawać do dań obiadowych z ziemniakami i mięsem. Smacznego!

Kapusta kiszona zasmażana – dodatkowe informacje

Do kapusty można dodać również pokrojony i podsmażony boczek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kapusta kiszona własnej roboty bez pasteryzacji
Następny przepis: Kapusta kiszona z kminkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode