Kanapka jajko z kawiorem

Kanapka jajko z kawiorem

Zapraszamy do odkrycia wykwintnej, ale prostej w przygotowaniu przekąski, kanapki jajko z kawiorem. Pyszna, świeża bułka, miękko ugotowane jajko oraz odrobina luksusu w postaci kawioru – to niepowtarzalna kombinacja, która może podbić serca smakoszy. Delikatna kompozycja smaków to nie tylko wynik starannie dobranych składników, ale także sposobu ich przyrządzenia. Kanapki z kawiorem to nie tylko znakomity wybór na eleganckie przyjęcie czy kolację, ale też codzienną przekąskę. Dlaczego nie zacząć dnia od odrobiny luksusu?

Składniki:

  • 5 plasterków chleba
  • 5 jajek ugotowanych na półtwardo
  • masło
  • puszka kawioru z dorsza
  • natka z selera naciowego
  • odrobina pieczonej marchewki

Kanapka jajko z kawiorem – jak zrobić?

  1. Kromkę chleba – posmarować masłem- ułożyć zieleninę, marchewkę , następnie jajko pokroić i ułożyć na kromce (1 jajko na kromkę) – dokładamy 3 łyżeczki kawioru – to samo powtarzamy z następnymi 4 kromkami chleba.

Porady – dodatkowe informacje

Nie będzie nowością, że użyłam chleba, masła i jajek przywiezionych przez Mamę, ale te składniki mają zupełnie inny smak i jeśli macie możliwość zrobienia chleba przez siebie to poczujecie różnicę i zrozumiecie słowa Grzegorza Russaka:” Bardzo dobre rzeczy gotuje się z bardzo dobrych rzeczy, czyli, żeby potrawa była znakomita, równie znakomite muszą być składniki”, dlatego zachęcam by osoby które mają możliwość i dostęp do domowych i naturalnych produktów korzystały z nich.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kanapka drwala
Następny przepis: Kanapka inaczej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode