Jałowcówka (Gin) według Czarka

Jałowcówka (Gin) według Czarka

Zapraszamy do odkrycia starego, domowego przepisu na Jałowcówkę – polski odpowiednik gina, prosto z notesu Czarka. Ta wyjątkowa nalewka z jałowca, znanego z licznych zdrowotnych właściwości, to prawdziwy rarytas dla miłośników mocnych trunków. Przy jej produkcji wykorzystuje się tylko naturalne składniki, nadając jej unikalnej, wybornie aromatycznej nuty. Proces produkcji ginu w warunkach domowych może wydawać się skomplikowany, jednak dzięki naszemu przepisowi, nawet początkujący pasjonaci kulinariów będą w stanie z sukcesem uporać się z tym wyzwaniem. Przygotuj się na niezwykłych doznań smakowych i zgłęb tajniki domowej destylacji.

Składniki:

  • 0,7 litra wódki
  • 40 ziaren suszonych jałowca
  • 1 łyżeczka miodu akacjowego
  • 4 igły z sosny

Jałowcówka (gin) według czarka – jak zrobić?

  1. Do butelki wrzucamy 40 zgniecionych ziaren jałowca, igły z sosny i łyżeczkę miodu akacjowego, wlewamy 0,7 l. wódki i mieszamy tak długo aż rozpuści się miód. Odstawiamy na 14 dni w ciemne miejsce. Nalewka powinna zmienić kolor na złoty i mieć delikatny smak jałowca. Nalewka jest gotowa do picia, owoce jałowca możemy zostawić w butelce. Pijemy mocno schłodzoną, najlepiej z oryginalnym tonikiem.

Jałowcówka (Gin) według Czarka – dodatkowe informacje

Pijemy mocno schłodzoną, najlepiej z oryginalnym tonikiem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jak zrobić krokant?
Następny przepis: Jałowcowy karczek z domowej wędzarni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode