Jajko na twardo

Jajko na twardo

Jajko na twardo to klasyczny sposób na szybki, pożywny posiłek lub dodatek do wielu potraw. Konieczne będą do tego proste składniki, jak oczywiście jaja, a także sol, pieprz i woda. Pomimo swojej prostoty, twardo gotowane jajka mogą być niezwykle rozmaitą bazą do dalszej kreatywności, mogą stanowić główny składnik sałatek, kanapek czy też wielkanocnych potraw. Niezależnie od tego, jak je podasz, ten przepis gwarantuje idealne jaja na twardo – nie za miękkie, nie za twarde, ale dokładnie w sam raz. Teraz koniec z nieudanymi jajkami na twardo, dzięki temu przepisowi osiągniesz perfekcję za każdym razem.

Składniki:

  • Jajka
  • Woda
  • Palnik Gazowy
  • Garnek

Jajko na twardo – jak zrobić?

  1. Na początku weź garnek i nalej do niego wode.
  2. Gotuj wode do wrzątku.
  3. Włóż jajka i czekaj 8 minut.
  4. Wyjmij jajka i jedz.

Sposób przygotowania:

Jajka na twardo to popularne danie. Aby je zrobić, postępuj według poniższych kroków:

Jajko na twardo – dodatkowe informacje

Pamiętajcie aby nie wkładać rąk do wrzątku


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jajka zapiekane w szynce
Następny przepis: Jajko sadzone na bułce tartej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode