Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Chcąc odkryć na nowo znane składniki, nie odmów sobie przygotowania jajek faszerowanych ze szczypiorkiem i musztardą. Klasyczne jajka faszerowane, które znamy i kochamy, zyskują tu nowe oblicze dzięki wyrazistym dodatkom. Świeży szczypt chłodnego szczypiorku doskonale balansuje intensywność pikantnej musztardy. Te dwa składniki sprawiają, że przepis ten jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych wersji tych pysznych przekąsek. Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą, to propozycja na smaczne i oryginalne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i eleganckie przyjęcie.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • Opcjonalnie do dekoracji:
  • szczypiorek
  • papryka w płatkach/proszku

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą – jak zrobić?

  1. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać, przekroić na pół, a następnie delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z majonezem oraz musztardą i wymieszać ze szczypiorkiem. Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka. (Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.) Całość ozdobić według uznania.

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą – dodatkowe informacje

Użyjcie musztardy o wyrazistym smaku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jajka faszerowane w skorupkach
Następny przepis: jajka faszerowane z curry i pietruszką ozdobione różami z łososia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode