Jajka faszerowane w skorupkach

Jajka faszerowane w skorupkach

Przedstawiamy przepis na niebywale kreatywne danie, które z pewnością zaskoczy twoich gości. To jajka faszerowane podane w oryginalny, niespotykany sposób, otóż w skorupkach. Dania na bazie jaj są uniwersalne i zawsze chętnie spożywane, a szczególnie cieszą się popularnością podczas świąt. Wybierając ten przepis, możemy przekonać się, jak różnorodne i kreatywne mogą być potrawy z jajek. Faszerowane skorupki jajek to niewątpliwie wyjątkowe danie, które sprawdzi się zarówno na uroczystym obiedzie, jak i podczas rodzinnej kolacji. Najważniejsze składniki to jajka i masa do farszu, jednak przyprawy i dodatki możecie dostosować do własnego gustu.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100 gram białej kiełbasy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • Koperek
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta
  • Olej

Jajka faszerowane w skorupkach – jak zrobić?

  1. Jajka ugotowałam na twardo i wystudziłam. Następnie ostrym nożem rozcięłam wszystkie jajka w skorupkach na połowę.
  2. Delikatnie wydrążyłam zawartość jajek, tak aby nie naruszyć skorupki. Następnie pokroiłam białka, żółtka i białą kiełbasę w drobną kostkę. Do jajek i kiełbasy dodałam majonez, chrzan oraz koper. Wszystko dokładnie wymieszałam i doprawiłam pieprzem i solą.
  3. Nałożyłam farsz do skorupek jajek, a następnie panierowałam je w bułce tartej tylko od strony farszu. Usmażyłam na rozgrzanym oleju, aby nabrały złotego koloru.
  4. +

Jajka faszerowane w skorupkach – dodatkowe informacje

Do farszu można dodać pieczarki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jajka faszerowane szynką konserwową, ogórkiem kiszonym i kukurydzą
Następny przepis: Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode