Jajka faszerowane w skorupkach
Przedstawiamy przepis na niebywale kreatywne danie, które z pewnością zaskoczy twoich gości. To jajka faszerowane podane w oryginalny, niespotykany sposób, otóż w skorupkach. Dania na bazie jaj są uniwersalne i zawsze chętnie spożywane, a szczególnie cieszą się popularnością podczas świąt. Wybierając ten przepis, możemy przekonać się, jak różnorodne i kreatywne mogą być potrawy z jajek. Faszerowane skorupki jajek to niewątpliwie wyjątkowe danie, które sprawdzi się zarówno na uroczystym obiedzie, jak i podczas rodzinnej kolacji. Najważniejsze składniki to jajka i masa do farszu, jednak przyprawy i dodatki możecie dostosować do własnego gustu.
admin
Składniki:
- 6 jajek
- 100 gram białej kiełbasy
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka chrzanu
- Koperek
- Sól
- Pieprz
- Bułka tarta
- Olej
Jajka faszerowane w skorupkach – jak zrobić?
- Jajka ugotowałam na twardo i wystudziłam. Następnie ostrym nożem rozcięłam wszystkie jajka w skorupkach na połowę.
- Delikatnie wydrążyłam zawartość jajek, tak aby nie naruszyć skorupki. Następnie pokroiłam białka, żółtka i białą kiełbasę w drobną kostkę. Do jajek i kiełbasy dodałam majonez, chrzan oraz koper. Wszystko dokładnie wymieszałam i doprawiłam pieprzem i solą.
- Nałożyłam farsz do skorupek jajek, a następnie panierowałam je w bułce tartej tylko od strony farszu. Usmażyłam na rozgrzanym oleju, aby nabrały złotego koloru.
+
Jajka faszerowane w skorupkach – dodatkowe informacje
Do farszu można dodać pieczarki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jajka faszerowane szynką konserwową, ogórkiem kiszonym i kukurydzą
Następny przepis: Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą