Jajecznica z boczkiem i cebulą

Jajecznica z boczkiem i cebulą

Każdy, kto uwielbia rozpoczynać dzień na słono, na pewno pokocha ten przepis na jajecznicę z boczkiem i cebulą. Jest to smakowita i sycąca propozycja, która idealnie sprawdzi się jako pełne energii śniadanie lub treściwy brunch. Niezwykle prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle aromatyczny, stanowi idealne połączenie klasycznej jajecznicy ze chrupiącym boczkiem i delikatną cebulą. Ta wersja jajecznicy może być doskonałą propozycją dla wszystkich miłośników tej popularnej potrawy. Spróbuj i przekonaj się, jak smakuje jajecznica wzbogacona dodatkiem boczku i cebuli.

Składniki:

  • Na dwie średnie porcje:
  • 3 duże jajka kurze
  • 1 mała cebula
  • 4 długie plastry boczek (u mnie Duński)
  • 1 mała łyżeczka masła
  • sól morska, pieprz kolorowy wg. uznania

Jajecznica z boczkiem i cebulą – jak zrobić?

  1. Obraną cebulę i boczek kroimy w kostkę.
  2. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy boczek wraz z cebulą. Dodajemy sól i pieprz. Mieszając smażymy do wytopienia się boczku.
  3. Jajka rozmącamy w kubku, po czym wlewamy na patelnię do boczku i cebuli.
  4. Całość smażymy mieszając do ścięcia się jaj. Smacznego 🙂

xxxx – dodatkowe informacje

(jeśli xxxx jest bardzo tłusty nie potrzeba dodawać masła)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: JAJECZNICA NA POMIDORZE
Następny przepis: Jajecznica z cukinią

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode