Jajecznica na parze
Przed nami niezwykle delikatna propozycja na smaczne śniadanie, czyli jajecznica na parze. To niesamowicie zdrowy sposób na rozpoczęcie dnia, który wprowadzi odmianę do waszej codziennej diety. Jajecznica na parze to przepis, który pokocha każdy miłośnik jajek. Przyszykowanie jej jest zdumiewająco proste, a efekt końcowy zachwyci zarówno wyglądem jajecznicy, jak i jej delikatnym, kremowym smakiem. Niezależnie od okazji – jajecznica na parze to wyśmienity wybór na weekendowy brunch, rodzinne śniadanie czy lekki obiad. Jest to idealny przepis dla tych, którzy poszukują kulinarnych nowości i cenią sobie zdrowe, domowe posiłki.
admin
Składniki:
- jajka – 4 sztuki
- pół łyżki masła
- szczypta soli
Jajecznica na parze – jak zrobić?
-
1.
Miseczkę umieścić nad garnkiem (nie wlewać dużo wody bo będzie chlapać podczas gotowania), co chwila mieszając aby się równomiernie ścinało jajko.
Słowa kluczowe: jajecznica na parze przepis, jajka na parze, jajecznica na parze
xxxx – dodatkowe informacje
Zrobienie jajecznicy na parze zajmuje trochę więcej czasu niż na patelni, ale jest smaczniejsza. Gotową jajecznice na parze możemy też podać jako dodatek na pieczywo, gdyż jest równie smaczna na zimo jak i na ciepło.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jajecznica na maślanym toście z oliwą truflową i natką pietruszki
Następny przepis: JAJECZNICA NA POMIDORZE