Herbata bawarka
Zapraszamy do odkrycia smaku wyjątkowych, aromatycznych specjałów – herbaty bawarki. Ten przepis pochodzący z pięknej i malowniczej Bawarii to prawdziwy rarytas dla miłośników ciepłych napojów. Szukając tradycyjnych smaków, mamy okazję docenić moc i głębię smaku herbaty, która w połączeniu z zupełnie odmiennymi składnikami, tworzy piękne, aromatyczne połączenie. Herbata bawarka to doskonała propozycja na popołudnie lub spotkanie w gronie przyjaciół. Jeżeli zastanawiasz się jak zrobić bawarkę, zaraz podzielimy się z Tobą prostym i szybkim przepisem. Zaskocz swoich gości nietuzinkowym smakiem i aromatem typowym dla Bawarii. Przygotuj herbacianą bawarkę już dziś!
admin
Składniki:
- herbata granulowana
- gorące mleko (przegotowane)
- woda
Herbata bawarka – jak zrobić?
- Zaparzyć bardzo mocną herbatę metodą tradycyjną. Esencję przelać do kubka lub filiżanki do 3/4 ich wysokości. Dopełnić gorącym mlekiem. Pycha.
Herbata bawarka – dodatkowe informacje
Moc herbaty jest sprawą indywidualną. Wg mnie im mocniejsza esencja tym końcowy efekt z mlekiem jest lepszy.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Herbata - fermentowane liście lipy
Następny przepis: Herbata korzenna