Herbata bawarka

Herbata bawarka

Zapraszamy do odkrycia smaku wyjątkowych, aromatycznych specjałów – herbaty bawarki. Ten przepis pochodzący z pięknej i malowniczej Bawarii to prawdziwy rarytas dla miłośników ciepłych napojów. Szukając tradycyjnych smaków, mamy okazję docenić moc i głębię smaku herbaty, która w połączeniu z zupełnie odmiennymi składnikami, tworzy piękne, aromatyczne połączenie. Herbata bawarka to doskonała propozycja na popołudnie lub spotkanie w gronie przyjaciół. Jeżeli zastanawiasz się jak zrobić bawarkę, zaraz podzielimy się z Tobą prostym i szybkim przepisem. Zaskocz swoich gości nietuzinkowym smakiem i aromatem typowym dla Bawarii. Przygotuj herbacianą bawarkę już dziś!

Składniki:

  • herbata granulowana
  • gorące mleko (przegotowane)
  • woda

Herbata bawarka – jak zrobić?

  1. Zaparzyć bardzo mocną herbatę metodą tradycyjną. Esencję przelać do kubka lub filiżanki do 3/4 ich wysokości. Dopełnić gorącym mlekiem. Pycha.

Herbata bawarka – dodatkowe informacje

Moc herbaty jest sprawą indywidualną. Wg mnie im mocniejsza esencja tym końcowy efekt z mlekiem jest lepszy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Herbata - fermentowane liście lipy
Następny przepis: Herbata korzenna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode