Grillowane piersi w marynacie keczupowej
Czyż nie wydaje się, że zarówno lato, jak i grill są skomponowane, by łączyć je z delikatnym mięsem drobiowym? Grillowane piersi w marynacie keczupowej to propozycja, która zrewolucjonizuje twoje podejście do przyrządzania kurczaka. Ta pełna smaku, niecodzienna kompozycja składników z pewnością ożywi każde przyjęcie na świeżym powietrzu. Naturalny, aromatyczny składnik, jakim jest pierś z grilla, spotyka tutaj słodko-ostrą nutę keczupu, tworząc harmonię, której nie da się zapomnieć. Ten przepis to nie tylko festiwal smaków, ale i tekstur – mięso jest bowiem niesamowicie soczyste i miękkie. Przygotuj się na niezapomniane doznania kulinarne.
admin
Składniki:
- 500 g filetów z kurczaka
- 3 łyżki ostrego keczupu
- 2 łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki oleju
Grillowane piersi w marynacie keczupowej – jak zrobić?
- Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
- Przygotuj keczupową marynatę: keczup, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i olej dokładnie wymieszaj w miseczce. Zanurz w niej mięso, przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
- Wyciągnij piersi, odsącz z nadmiaru marynaty. Grilluj z obu stron na złoty kolor.
Grillowane piersi w marynacie keczupowej – dodatkowe informacje
Możesz podać z ryżem i gotowanymi warzywami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Grillowane/pieczone żeberka pomarańczowo-imbirowe
Następny przepis: Grillowane polędwiczki wieprzowe