Grillowane piersi w marynacie keczupowej

Grillowane piersi w marynacie keczupowej

Czyż nie wydaje się, że zarówno lato, jak i grill są skomponowane, by łączyć je z delikatnym mięsem drobiowym? Grillowane piersi w marynacie keczupowej to propozycja, która zrewolucjonizuje twoje podejście do przyrządzania kurczaka. Ta pełna smaku, niecodzienna kompozycja składników z pewnością ożywi każde przyjęcie na świeżym powietrzu. Naturalny, aromatyczny składnik, jakim jest pierś z grilla, spotyka tutaj słodko-ostrą nutę keczupu, tworząc harmonię, której nie da się zapomnieć. Ten przepis to nie tylko festiwal smaków, ale i tekstur – mięso jest bowiem niesamowicie soczyste i miękkie. Przygotuj się na niezapomniane doznania kulinarne.

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki oleju

Grillowane piersi w marynacie keczupowej – jak zrobić?

  1. Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Przygotuj keczupową marynatę: keczup, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i olej dokładnie wymieszaj w miseczce. Zanurz w niej mięso, przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  3. Wyciągnij piersi, odsącz z nadmiaru marynaty. Grilluj z obu stron na złoty kolor.

Grillowane piersi w marynacie keczupowej – dodatkowe informacje

Możesz podać z ryżem i gotowanymi warzywami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grillowane/pieczone żeberka pomarańczowo-imbirowe
Następny przepis: Grillowane polędwiczki wieprzowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode