Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulką

Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulką

Zapraszamy do wypróbowania jednego z ulubionych przysmaków polskiej kuchni – grillowanej kaszanki z jabłkiem i cebulką. Ta aromatyczna potrawa jest doskonałym pomysłem na letni wieczór spędzony w gronie rodziny lub przyjaciół. Kaszanka, grillowana do złoto-brązowej skorupy, połączona ze słodko-kwasowymi jabłkami i karmelizowaną cebulą tworzy wspaniałe, złożone smaki. Ten prosty, lecz efektowny przepis, sprawi, że zwykły gril zdominuje prawdziwa polska uczta. Niezależnie czy jesteś wielbicielem tradycyjnej kuchni, czy szukasz nowych smaków do odkrycia, grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulką na pewno przypadnie Ci do gustu.

Składniki:

  • 4 kaszanki (użyłam firmy Konspol)
  • 4 cebule
  • 4 kwaśne jabłka
  • 1 łyżka ziołowej przyprawy do grilla

Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulką – jak zrobić?

  1. 1
    1.
    Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w dużą kostkę.
  2. 2
    2.
    Kaszankę nacinamy na ukos i obsypujemy ziołową przyprawą, odstawiamy na 15 minut.
  3. 3
    3.
    Kaszankę układamy na brzegu folii aluminiowej. Obkładamy obficie cząstkami cebuli i jabłek. Zawijamy dokładnie folię. Układamy na grillu i grillujemy na średnim ogniu przez 10 minut z każdej strony.

Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulką – dodatkowe informacje

Kaszankę można również upiec w piekarniku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grillowana karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej
Następny przepis: GRILLOWANA PAPRYKA po ŚRÓDZIEMNOMORSKU

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode