Gotowana pulpa z dyni
Przygotujmy się na sezon dyniowy z pysznym, prostym, ale niezwykle smacznym przepisem na gotowaną pulpę z dyni. Jest to zdecydowanie jeden z najłatwiejszych i najbardziej uniwersalnych przepisów wykorzystujących dynię, który może stanowić bazę do wielu innych dań. Oczywiście kluczowym elementem jest tu gotowana dynia. Świetna zarówno jako przekąska, dodatek do sałatek czy składnik zup i dań pieczonych. Przygotowanie pulpy z dyni jest szybkie, proste, a przede wszystkim – niesamowicie smaczne. Odkryjcie z nami, jak w pełni wykorzystać ten jesienny skarb.
admin
Składniki:
- 2 kilogramy dyni po obraniu
- 0,5 szklanki wody
Gotowana pulpa z dyni – jak zrobić?
-
1.
Dynię obierz i pokrój na małe kawałki. Do garnka wlej wodę i dodaj dynię, zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu około 30 minut często mieszając. Dynię zblenduj na gładko.
Gotowana pulpa z dyni – dodatkowe informacje
Pulpę z dyni gotowaną możesz zamrozić lub przełożyć do słoiczków i zagotować.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Gotowana Marchewka z Bułką Tartą Do Obiadu
Następny przepis: Gotowana rybka z marchewką :-)