Gotowana pulpa z dyni

Gotowana pulpa z dyni

Przygotujmy się na sezon dyniowy z pysznym, prostym, ale niezwykle smacznym przepisem na gotowaną pulpę z dyni. Jest to zdecydowanie jeden z najłatwiejszych i najbardziej uniwersalnych przepisów wykorzystujących dynię, który może stanowić bazę do wielu innych dań. Oczywiście kluczowym elementem jest tu gotowana dynia. Świetna zarówno jako przekąska, dodatek do sałatek czy składnik zup i dań pieczonych. Przygotowanie pulpy z dyni jest szybkie, proste, a przede wszystkim – niesamowicie smaczne. Odkryjcie z nami, jak w pełni wykorzystać ten jesienny skarb.

Składniki:

  • 2 kilogramy dyni po obraniu
  • 0,5 szklanki wody

Gotowana pulpa z dyni – jak zrobić?

  • 1.
    Dynię obierz i pokrój na małe kawałki. Do garnka wlej wodę i dodaj dynię, zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu około 30 minut często mieszając. Dynię zblenduj na gładko.

Gotowana pulpa z dyni – dodatkowe informacje

Pulpę z dyni gotowaną możesz zamrozić lub przełożyć do słoiczków i zagotować.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gotowana Marchewka z Bułką Tartą Do Obiadu
Następny przepis: Gotowana rybka z marchewką :-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode