Gotowana Marchewka z Bułką Tartą Do Obiadu

Gotowana Marchewka z Bułką Tartą Do Obiadu

Właśnie wprowadzamy do waszej kuchni prawdziwą klasykę – gotowaną marchewkę z bułką tartą. To smaczna, sycąca i zdrowa propozycja na obiad, której komponowanie jest niezwykle proste. Marchewka jest skarbnicą witamin, zwłaszcza A i E, które przyczyniają się do zdrowia naszej skóry i wzroku. Delikatnie posypana bułką tartą, nabiera zupełnie nowego, niesamowitego smaku. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dania głównego, ale także może stać się głównym bohaterem posiłku. Marchewka z bułką tartą to sposób na zdrowy, smakowity i kolorowy obiad, który zadowoli nawet najwybredniejszych smakoszy. Czy jesteście gotowi na tę kulinarną przygodę?

Składniki:

  • 4-5 średnich lub dużych marchewek
  • pół kostki rosołowej drobiowej
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyzki bułki tartej

Gotowana marchewka z bułką tartą do obiadu – jak zrobić?

  1. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w słupki jak do rosołu.
  2. Wrzucić marchewkę do rondelka i zalać wodą.
  3. Dodać pół kostki rosołowej lub sól.
  4. Gotować na wolnym ogniu do miękkości.
  5. Odlać wodę i wrzucić masło.
  6. Wsypać bułkę tartą.
  7. Przykryć rondelek na chwilę dekielkiem.
  8. Po chwili potrząsnąć marchewką góra-dół i gotowe.

Marchewka z Bułką Tartą – Dodatkowe informacje

Często podaję taką marchewkę z bułką tartą do ziemniaków z klopsem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gotowana i pieczona ogonówka z chili
Następny przepis: GOTOWANE JAJKA W PANIERCE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode