Gotowana Marchewka z Bułką Tartą Do Obiadu
Właśnie wprowadzamy do waszej kuchni prawdziwą klasykę – gotowaną marchewkę z bułką tartą. To smaczna, sycąca i zdrowa propozycja na obiad, której komponowanie jest niezwykle proste. Marchewka jest skarbnicą witamin, zwłaszcza A i E, które przyczyniają się do zdrowia naszej skóry i wzroku. Delikatnie posypana bułką tartą, nabiera zupełnie nowego, niesamowitego smaku. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dania głównego, ale także może stać się głównym bohaterem posiłku. Marchewka z bułką tartą to sposób na zdrowy, smakowity i kolorowy obiad, który zadowoli nawet najwybredniejszych smakoszy. Czy jesteście gotowi na tę kulinarną przygodę?
admin
Składniki:
- 4-5 średnich lub dużych marchewek
- pół kostki rosołowej drobiowej
- 1 łyżka masła
- 2 łyzki bułki tartej
Gotowana marchewka z bułką tartą do obiadu – jak zrobić?
- Marchewkę obrać, umyć i pokroić w słupki jak do rosołu.
- Wrzucić marchewkę do rondelka i zalać wodą.
- Dodać pół kostki rosołowej lub sól.
- Gotować na wolnym ogniu do miękkości.
- Odlać wodę i wrzucić masło.
- Wsypać bułkę tartą.
- Przykryć rondelek na chwilę dekielkiem.
- Po chwili potrząsnąć marchewką góra-dół i gotowe.
Marchewka z Bułką Tartą – Dodatkowe informacje
Często podaję taką marchewkę z bułką tartą do ziemniaków z klopsem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Gotowana i pieczona ogonówka z chili
Następny przepis: GOTOWANE JAJKA W PANIERCE