Gorąca potrawa wielkanocna

Gorąca potrawa wielkanocna

Zapraszamy do zanurzenia się w tradycyjnych smakach świątecznej kuchni z naszym przepisem na gorącą potrawę wielkanocną! To idealny wybór dla tych, którzy pragną podać na świątecznym stole coś więcej, niż tylko zwykłą święconkę. Ta potrawa, pełna bogactwa smaków i aromatów, z pewnością zadowoli podniebienia wszystkich domowników. Ta wyjątkowa propozycja sprawdzi się zarówno w roli dania głównego, jak i przystawki. Ciepła, satysfakcjonująca i pełna charakteru – to coś, co nie może zabraknąć na twoim stole podczas wielkanocnych świąt. Czy jesteś gotowy na nową wielkanocną tradycję? Przygotuj się na nasz przepis na gorącą potrawę wielkanocną!

Składniki:

  • – mix wędlin (kawałek szynki, boczku, różnych kiełbas łącznie z białą)
  • – kilka jajek
  • – kawałek chrzanu
  • – pieprz do smaku

Gorąca potrawa wielkanocna – jak zrobić?

  1. Wędliny kroimy w kostkę i podsmażamy (bez tłuszczu, bo wytopi się on z wędlin). Chrzan ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do wędlin. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w grubą kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy pieprzem i jeszcze chwilę trzymamy na niewielkim ogniu mieszając. Podajemy gorące z pieczywem. Proporcje i rodzaje wędlin dowolne, w zależności od upodobań. Smacznego!

Gorąca potrawa wielkanocna – dodatkowe informacje

Potrawy nie solimy – wędliny same w sobie są dość słone.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gorąca czekolada z cynamonem i chili
Następny przepis: Gorąca czekolada z pomarańczą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode