GALARETKA CZY LIZAKI? ZE SKÓREK Z JABŁEK

GALARETKA CZY LIZAKI? ZE SKÓREK Z JABŁEK

Chcesz spożytkować każdy skrawek podczas gotowania? Prezentujemy przepis na niezwykłe lizaki, które są nie tylko kuszące dla oka, ale również niesamowicie smaczne. Wykonane z obierek z jabłek i po kilku innych składnikach to doskonały, ekologiczny sposób na wykorzystanie tego, co zazwyczaj ląduje w koszu. Oto przepis na lizaki z obierek jabłek, które zaskoczą swoim smakiem nie tylko najmłodszych. Serwowanie tego deseru to również świetna okazja do pokazania, jak łatwo można przekształcić odpady kuchenne w coś smacznego. Odkryj z nami tajniki tej słodkiej przekąski! Gotowi na zestreszczające doświadczenie?

Składniki:

  • 1,5 litra wody
  • Skórki i zdrowe „resztki” łącznie z pestkami z 4 kg jabłek i gruszek

Galaretka czy lizaki? ze skórek z jabłek – jak zrobić?

Słowa kluczowe: obierki z jabłek

GALARETKA CZY LIZAKI? ZE SKÓREK Z JABŁEK – dodatkowe informacje

Nie wolno trzymać w lodówce. Wstawiłam 1 słoiczek obierek z jabłek to masa zesztywniała na skałę.

Miała być galaretka a okazało się, że ta masa jest idealna na lizaki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Galaretka z owocami
Następny przepis: Galaretka z wędzonym łososiem, kukurydzą i marchewką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode