Fuzja smaków

Fuzja smaków

Zapraszamy do odkrycia niecodziennego połączenia smaków w naszym przepisie „Fuzja smaków”. Ten przepis jest kwintesencją kulinarnego eksperymentu, gdzie wschodnie aromaty spotykają się z zachodnią kuchnią. To daniem, które zaskoczy Twoje kubki smakowe nieprzewidywalnymi nutami smaku i urzeknie swoją barwą. Dzięki różnorodności składników, każde danie z naszej fuzji smaków jest nie tylko apetyczne, ale też zdrowe i pełne wartości odżywczych. Nie ważne czy jesteś miłośnikiem egzotycznej kuchni, czy preferujesz tradycyjne smaki – ta fuzja smaków z pewnością rozpali Twoją wyobraźnię kulinarną. Przygotuj się na prawdziwą podróż kulinarną!

Składniki:

  • Ser z niebieską pleśnią lub ser gorgonzola
  • 5-6 łodyg selera naciowego
  • Puszka groszku
  • 2 jabłka
  • 1 duży banan
  • 3 łyżki rodzynek
  • Migdały w płatkach
  • Pół główki sałaty lodowej
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz

Fuzja smaków – jak zrobić?

  1. 1.
    Selera należy umyć i obrać z wierzchniej skórki, pokroić w drobną kostkę. Jabłka obrać i także pokroić w kostkę. Banana obrać i pokroić w pół plasterki. Jabłko i banana skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Sałatę lodową postrzępić i wsypać do miski. Groszek odcedzić dodać do sałaty razem z pokrojonym selerem naciowym, jabłkiem i bananem. Ser pleśniony pokroić w większą kostkę i dodać do pozostałych składników. Rodzynki zalać wrzątkiem, odcedzić i dodać do sałatki. W oddzielnej miseczce wymieszać majonez, jogurt, pieprz i sól. Gotowy majonezowo-jogurtowy sos wymieszać ze wszystkimi składnikami. Na patelni uprażyć migdały. Gotową sałatkę posypać prażonymi migdałami.

Fuzja smaków – dodatkowe informacje

Banana i jabłko należy skropić sokiem z cytryny aby nie zczerniały.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Fusilli alla pizzaiola
Następny przepis: Galantyna z kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode