Fit ciasto z budyniem i rabarbarem

Fit ciasto z budyniem i rabarbarem

Przepis na fit ciasto z budyniem i rabarbarem to doskonały sposób na stworzenie smakowitego, ale jednocześnie zdrowego deseru. Idealne dla tych, którzy zwracają uwagę na to co jedzą, ale nie chcą rezygnować ze słodyczy. To ciasto z rabarbarem stanowi świetny balans między dietetycznym podejściem do odżywiania, a realnym zaspokojeniem potrzeby słodyczy. Bogactwo smaku, które przynosi rabarbar ułatwia przyrządzanie deseru bez używania dużej ilości cukru, a dodatek budyniu dodaje mu puszystości. Bez wątpienia jest to propozycja dla fanów zdrowszych wersji tradycyjnych deserów.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 120 g mąki pszennej
  • 50 g odżywki białkowej, u mnie czekoladowa
  • 1/2 szklanki eytrytolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2/3 szklanki mleka
  • 1/2 opakowania skyru naturalnego
  • 1 budyń czekoladowy na 3/4 l mleka + mleko + erytrytol
  • ok 300 g rabarbaru

Fit ciasto z budyniem i rabarbarem – jak zrobić?

  1. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Całe jajka zmiksować ze słodzikiem, kiedy będą już puszyste wsypać mąkę, proszek do pieczenia, odżywkę białkową, wlać mleko, dodać skyr i całość zmiksować na gładką masę.
  3. Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, łyżką nałożyć na ciasto porcje budyniu, a wierzch posypać pokrojonym rabarbarem.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 35 minut.
  5. Smacznego 🙂

Słowa kluczowe: dietetyczne ciasto z rabarbarem, zdrowe ciasto z rabarbarem

Fit ciasto z budyniem i rabarbarem – dodatkowe informacje

1 z 12 kawałków ma 119 kcal, cukry 12,1 g, tłuszcz 2,9 g, białko 9,5 g.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Fit burger z sosem musztardowo miodowym
Następny przepis: Fit Lody Truskawkowo Buraczane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode