Fit ciasto z budyniem i rabarbarem
Przepis na fit ciasto z budyniem i rabarbarem to doskonały sposób na stworzenie smakowitego, ale jednocześnie zdrowego deseru. Idealne dla tych, którzy zwracają uwagę na to co jedzą, ale nie chcą rezygnować ze słodyczy. To ciasto z rabarbarem stanowi świetny balans między dietetycznym podejściem do odżywiania, a realnym zaspokojeniem potrzeby słodyczy. Bogactwo smaku, które przynosi rabarbar ułatwia przyrządzanie deseru bez używania dużej ilości cukru, a dodatek budyniu dodaje mu puszystości. Bez wątpienia jest to propozycja dla fanów zdrowszych wersji tradycyjnych deserów.
admin
Składniki:
- 4 jajka
- 120 g mąki pszennej
- 50 g odżywki białkowej, u mnie czekoladowa
- 1/2 szklanki eytrytolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2/3 szklanki mleka
- 1/2 opakowania skyru naturalnego
- 1 budyń czekoladowy na 3/4 l mleka + mleko + erytrytol
- ok 300 g rabarbaru
Fit ciasto z budyniem i rabarbarem – jak zrobić?
- Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Całe jajka zmiksować ze słodzikiem, kiedy będą już puszyste wsypać mąkę, proszek do pieczenia, odżywkę białkową, wlać mleko, dodać skyr i całość zmiksować na gładką masę.
- Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, łyżką nałożyć na ciasto porcje budyniu, a wierzch posypać pokrojonym rabarbarem.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 35 minut.
- Smacznego 🙂
Słowa kluczowe: dietetyczne ciasto z rabarbarem, zdrowe ciasto z rabarbarem
Fit ciasto z budyniem i rabarbarem – dodatkowe informacje
1 z 12 kawałków ma 119 kcal, cukry 12,1 g, tłuszcz 2,9 g, białko 9,5 g.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Fit burger z sosem musztardowo miodowym
Następny przepis: Fit Lody Truskawkowo Buraczane