Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem
Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem to klasyczny przepis, który łączy w sobie tradycję i nostalgiczne smaki dzieciństwa. Jego urok i uniwersalność sprawiają, że to doskonała propozycja na zarówno na codzienne obiady, jak i świąteczne uroczystości. Wyjątkowy smak, który zawdzięcza wyselekcjonowanym składnikom, spodoba się zarówno miłośnikom tradycyjnej kuchni, jak i osobom szukającym nowych kulinarnych doświadczeń. Ten przepis na farsz do pierogów to wyśmienite połączenie soczystej kapusty z aromatyczną kiełbasą i delikatnym jajkiem. Zapewni to smakowite, domowe danie, które zachwyci każdego, kto spróbuje.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 kg kiszonej kapusty
- 3 małe dobre kiełbaski śląskie
- 2 główki cebuli
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem – jak zrobić?
- Kapustę chwilkę gotujemy, odcedzamy, ponownie nastawiamy do gotowania. Gotujemy do miękkości ok 30min. Odcedzoną i wystudzoną kroimy, wsypujemy do dużej miski. Na odrobinie oleju rumienimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy do kapusty. Kiełbasę, ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę i łączmy. Farsz mieszamy i przyprawiamy.
- SMACZNEGO.
Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem – dodatkowe informacje
Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem wystarcza na około 100 pierogów, na ciasto z 1kg mąki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: FARSZ DO WIGILIJNYCH PIEROGÓW
Następny przepis: Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami