Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem

Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem

Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem to klasyczny przepis, który łączy w sobie tradycję i nostalgiczne smaki dzieciństwa. Jego urok i uniwersalność sprawiają, że to doskonała propozycja na zarówno na codzienne obiady, jak i świąteczne uroczystości. Wyjątkowy smak, który zawdzięcza wyselekcjonowanym składnikom, spodoba się zarówno miłośnikom tradycyjnej kuchni, jak i osobom szukającym nowych kulinarnych doświadczeń. Ten przepis na farsz do pierogów to wyśmienite połączenie soczystej kapusty z aromatyczną kiełbasą i delikatnym jajkiem. Zapewni to smakowite, domowe danie, które zachwyci każdego, kto spróbuje.

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 3 małe dobre kiełbaski śląskie
  • 2 główki cebuli
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem – jak zrobić?

  1. Kapustę chwilkę gotujemy, odcedzamy, ponownie nastawiamy do gotowania. Gotujemy do miękkości ok 30min. Odcedzoną i wystudzoną kroimy, wsypujemy do dużej miski. Na odrobinie oleju rumienimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy do kapusty. Kiełbasę, ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę i łączmy. Farsz mieszamy i przyprawiamy.
  2. SMACZNEGO.

Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem – dodatkowe informacje

Farsz do pierogów z kapustą, kiełbasą i jajkiem wystarcza na około 100 pierogów, na ciasto z 1kg mąki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: FARSZ DO WIGILIJNYCH PIEROGÓW
Następny przepis: Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode