Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado
Witajcie w kulinarnej podróży pełnej smakowych inspiracji i kulinarnych odkryć! Dzisiaj mamy dla was niezwykły przepis na Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado. Ta niesamowita sałatka zawiera w sobie tajemnice kuchni z różnych zakątków świata, a wszystko to dzięki naszemu utalentowanemu autorowi, Piotrowi Zielińskiemu. Jego pasja i miłość do gotowania splatają się tutaj w prawdziwą kulinarą opowieść. Dlatego, jeśli chcecie wprowadzić do swojej codziennej kuchni wyjątkowe smaki, trafiłeś idealnie! Przygotujcie swoje kuchenne narzędzia i gotowi? Start! Wyruszamy na kulinarne podboje, gdzie każde danie jest nowym rozdziałem w naszej smakowej historii.
admin
Składniki:
- 1 mała czerwona kapusta
- 2 średnie marchewki
- 3 dojrzałe awokado
- 1 łyżka soku z cytryny (lub więcej – według upodobań)
- sól, pieprz
- Dodatkowo:
- orzechy włoskie, suszona żurawina, natka pietruszki
Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado – jak zrobić?
- Kapustę obierz z zewnętrznych liści i poszatkuj na drobnej szatkownicy lub mandolinie. Przelej wrzątkiem i odłóż do dużej misy.
- Kapustę obierz z zewnętrznych liści i poszatkuj na drobnej szatkownicy lub mandolinie. Przelej wrzątkiem i odłóż do dużej misy.
- Marchew obierz i pokrój w małe słupki za pomocą mandoliny lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Następnie przełóż marchew do misy z kapustą.
- W małej misce rozgnieć obrane awokado bez pestki z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dip dodaj do kapusty i marchwi i porządnie wymieszaj rękoma.
- Kapustę obierz z zewnętrznych liści i poszatkuj na drobnej szatkownicy lub mandolinie. Przelej wrzątkiem i odłóż do dużej misy.
- Marchew obierz i pokrój w małe słupki za pomocą mandoliny lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Następnie przełóż marchew do misy z kapustą.
- W małej misce rozgnieć obrane awokado bez pestki z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dip dodaj do kapusty i marchwi i porządnie wymieszaj rękoma.
- Marchew obierz i pokrój w małe słupki za pomocą mandoliny lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Następnie przełóż marchew do misy z kapustą.
- W małej misce rozgnieć obrane awokado bez pestki z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dip dodaj do kapusty i marchwi i porządnie wymieszaj rękoma.
Porady – dodatkowe informacje
Składniki na 1 sporą miskę
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciasto 3BIT bez pieczenia
Następny przepis: Najłatwiejsze naleśniki bez jajek