BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ
BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ to przysmak dla miłośników grzybów i bezmięsnych dań. Boczniaki są grzybami, które doskonale przywodzą na myśl smak mięsa, a dodatek chrupiącej panierki z bułki tartej nadaje im kuszącą teksturę. Smażone na masełku, z delikatnym aromatem ziołowym, stają się niezwykle smakowite i pachnące. Idealne jako przekąska lub dodatek do głównego dania. Ten przepis to świetny sposób na szybką i łatwą potrawę. Odkryj smak boczniaków w nieco innej, wyjątkowo pysznej odsłonie.
admin
Składniki:
- 5 świeżych boczniaków
- 1 jajko
- ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- masło do smażenia
- bułka tarta do obtoczenia grzybów
- kajzerka
Boczniaki smażone w panierce z bułki tartej – jak zrobić?
-
1.
Boczniaki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. -
2.
Jajko roztrzepać widelcem z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem, namoczyć w nim grzyby a następnie obtoczyć w bułce tartej. -
3.
Tak przygotowane boczniaki smażyć na rumiano (ja lubię mocno przypieczone) na patelni z masełkiem. -
4.
Podawać gorące razem ze świeżym pieczywem (najlepiej bułeczką).
Dobra rada cioteczki Kasi: boczniaki jak wszystkie grzyby są ciężkostrawne. Warto delektować się ich smakiem popijając gorącą miętę lub herbatę 🙂 🙂 🙂 Dzięki temu brzusio nie będzie cierpiał!
BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ – dodatkowe informacje
Boczniaki jak wszystkie grzyby są ciężkostrawne. Warto delektować się ich smakiem popijając gorącą miętę lub herbatę 🙂 🙂 🙂 Dzięki temu brzusio nie będzie cierpiał!