BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ to przysmak dla miłośników grzybów i bezmięsnych dań. Boczniaki są grzybami, które doskonale przywodzą na myśl smak mięsa, a dodatek chrupiącej panierki z bułki tartej nadaje im kuszącą teksturę. Smażone na masełku, z delikatnym aromatem ziołowym, stają się niezwykle smakowite i pachnące. Idealne jako przekąska lub dodatek do głównego dania. Ten przepis to świetny sposób na szybką i łatwą potrawę. Odkryj smak boczniaków w nieco innej, wyjątkowo pysznej odsłonie.

Składniki:

  • 5 świeżych boczniaków
  • 1 jajko
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • masło do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia grzybów
  • kajzerka

Boczniaki smażone w panierce z bułki tartej – jak zrobić?

  1. 1.
    Boczniaki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. 2.
    Jajko roztrzepać widelcem z rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem, namoczyć w nim grzyby a następnie obtoczyć w bułce tartej.
  3. 3.
    Tak przygotowane boczniaki smażyć na rumiano (ja lubię mocno przypieczone) na patelni z masełkiem.
  4. 4.
    Podawać gorące razem ze świeżym pieczywem (najlepiej bułeczką).

Dobra rada cioteczki Kasi: boczniaki jak wszystkie grzyby są ciężkostrawne. Warto delektować się ich smakiem popijając gorącą miętę lub herbatę 🙂 🙂 🙂 Dzięki temu brzusio nie będzie cierpiał!

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ – dodatkowe informacje

Boczniaki jak wszystkie grzyby są ciężkostrawne. Warto delektować się ich smakiem popijając gorącą miętę lub herbatę 🙂 🙂 🙂 Dzięki temu brzusio nie będzie cierpiał!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Boczek z szynkowara
Następny przepis: Boeuf Stroganow

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode