Banany w cieście naleśnikowym
Banany w cieście naleśnikowym to niezwykle prosty i szybki deser, idealny dla miłośników egzotyki i orzeźwiających smaków. To doskonałe połączenie soczystych, słodkich bananów i delikatnego, puszystego ciasta naleśnikowego. Ta przepyszna potrawa, chociaż niepozorna, może być prawdziwie zaskakującym elementem każdego menu. Idealna na słodki początek dnia, popołudniową przekąskę czy nieskomplikowany deser po obiedzie. Przepis na banany w cieście naleśnikowym to kwintesencja ciepłych, rodzinnych chwil – nie tylko smak, ale i wspólne jego przygotowywanie przyniesie mnóstwo radości.
admin
Składniki:
- 3 sztuki bananów
- 250 ml mleka
- 1 sztuka jajka
- 200 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- 5 g cukru waniliowego
- 3 g soli
- 50 ml oleju
- mąka do obtaczania
Banany w cieście naleśnikowym – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- W misce mieszamy rózgą mleko, jajko oraz oba rodzaje cukru. Pod koniec stopniowo dodaję mąkę. Ciasto naleśnikowe powinno być dosyć gęste. Banany obieramy ze skórki i kroimy na grubsze plastry. Obtoczamy w mące, a następnie w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego.
Porady – Banany w cieście naleśnikowym
Przepis na banany w cieście naleśnikowym, możemy nieco zmodyfikować, dodając do ciasta naleśnikowego odrobinę wiórek kokosowych.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Bananowe muffinki z 4 składników-bez cukru!
Następny przepis: BANANY Z OWOCAMI W GALARETCE