Arbuzada
Cieszcie się smakowym zaskoczeniem z naszą nową propozycją – Arbuzadą. Ten przepis to efekt pasji twórcy tego bloga kulinarnego, Piotra Zielińskiego, który odkrywając smakowe historie na całym świecie, postanowił podzielić się nimi z Wami. Arbuzada to kwintesencja świeżości i letnich owoców. Każdy kęs tego niezwykłego dania to podróż do Nowego Świata smaków. Dołączcie do nas w naszej kulinarnej przygodzie, gdzie każde danie staje się nowym rozdziałem w naszej smakowej historii. Przygotujcie swoje kuchenne narzędzia, bo razem ruszamy na kulinarne podboje!
admin
Składniki:
- 0,5 kg świeżego arbuz (bez skórki)
- 1 łyżka soku z limonki
- 1-2 łyżki miodu wielokwiatowego
Arbuzada – jak zrobić?
- Z arbuza usuwamy pestki i pokrojony w mniejsze kawałki wrzucamy do naczynia z blendera kielichowego. Dodajemy sok z limonki, miód i miksujemy na najwyższych obrotach. Przelewamy do szklanek i podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Arbuzada – dodatkowe informacje
Najlepiej żeby arbuz był mocno schłodzony, wtedy arbuzada jest bardziej orzeźwiająca.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Arancini z kurczakiem
Następny przepis: Arbuzowo- truskawkowy milkshake