Banany w cieście naleśnikowym

Banany w cieście naleśnikowym

Banany w cieście naleśnikowym to niezwykle prosty i szybki deser, idealny dla miłośników egzotyki i orzeźwiających smaków. To doskonałe połączenie soczystych, słodkich bananów i delikatnego, puszystego ciasta naleśnikowego. Ta przepyszna potrawa, chociaż niepozorna, może być prawdziwie zaskakującym elementem każdego menu. Idealna na słodki początek dnia, popołudniową przekąskę czy nieskomplikowany deser po obiedzie. Przepis na banany w cieście naleśnikowym to kwintesencja ciepłych, rodzinnych chwil – nie tylko smak, ale i wspólne jego przygotowywanie przyniesie mnóstwo radości.

Składniki:

  • 3 sztuki bananów
  • 250 ml mleka
  • 1 sztuka jajka
  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 5 g cukru waniliowego
  • 3 g soli
  • 50 ml oleju
  • mąka do obtaczania

Banany w cieście naleśnikowym – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. W misce mieszamy rózgą mleko, jajko oraz oba rodzaje cukru. Pod koniec stopniowo dodaję mąkę. Ciasto naleśnikowe powinno być dosyć gęste. Banany obieramy ze skórki i kroimy na grubsze plastry. Obtoczamy w mące, a następnie w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego.

Porady – Banany w cieście naleśnikowym

Przepis na banany w cieście naleśnikowym, możemy nieco zmodyfikować, dodając do ciasta naleśnikowego odrobinę wiórek kokosowych.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bananowe muffinki z 4 składników-bez cukru!
Następny przepis: BANANY Z OWOCAMI W GALARETCE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode