Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado

Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado

Witajcie w kulinarnej podróży pełnej smakowych inspiracji i kulinarnych odkryć! Dzisiaj mamy dla was niezwykły przepis na Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado. Ta niesamowita sałatka zawiera w sobie tajemnice kuchni z różnych zakątków świata, a wszystko to dzięki naszemu utalentowanemu autorowi, Piotrowi Zielińskiemu. Jego pasja i miłość do gotowania splatają się tutaj w prawdziwą kulinarą opowieść. Dlatego, jeśli chcecie wprowadzić do swojej codziennej kuchni wyjątkowe smaki, trafiłeś idealnie! Przygotujcie swoje kuchenne narzędzia i gotowi? Start! Wyruszamy na kulinarne podboje, gdzie każde danie jest nowym rozdziałem w naszej smakowej historii.

Składniki:

  • 1 mała czerwona kapusta
  • 2 średnie marchewki
  • 3 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny (lub więcej – według upodobań)
  • sól, pieprz
  • Dodatkowo:
  • orzechy włoskie, suszona żurawina, natka pietruszki

Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado – jak zrobić?

  1. Kapustę obierz z zewnętrznych liści i poszatkuj na drobnej szatkownicy lub mandolinie. Przelej wrzątkiem i odłóż do dużej misy.
  2. Kapustę obierz z zewnętrznych liści i poszatkuj na drobnej szatkownicy lub mandolinie. Przelej wrzątkiem i odłóż do dużej misy.
  3. Marchew obierz i pokrój w małe słupki za pomocą mandoliny lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Następnie przełóż marchew do misy z kapustą.
  4. W małej misce rozgnieć obrane awokado bez pestki z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dip dodaj do kapusty i marchwi i porządnie wymieszaj rękoma.
  5. Kapustę obierz z zewnętrznych liści i poszatkuj na drobnej szatkownicy lub mandolinie. Przelej wrzątkiem i odłóż do dużej misy.
  6. Marchew obierz i pokrój w małe słupki za pomocą mandoliny lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Następnie przełóż marchew do misy z kapustą.
  7. W małej misce rozgnieć obrane awokado bez pestki z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dip dodaj do kapusty i marchwi i porządnie wymieszaj rękoma.
  8. Marchew obierz i pokrój w małe słupki za pomocą mandoliny lub użyj do tego obieraczki typu julienne. Następnie przełóż marchew do misy z kapustą.
  9. W małej misce rozgnieć obrane awokado bez pestki z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dip dodaj do kapusty i marchwi i porządnie wymieszaj rękoma.

Porady – dodatkowe informacje

Składniki na 1 sporą miskę


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto 3BIT bez pieczenia
Następny przepis: Najłatwiejsze naleśniki bez jajek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode