Batoniki Nesquik

Batoniki Nesquik

Dzieciństwo to czas pełen radosnych chwil i smaków, które zapadają nam w pamięć na całe życie. Jednym z tych smaków są z pewnością batoniki Nesquik. Dzięki temu przepisowi, możemy powrócić do tamtych lat i samodzielnie zrobić te pyszne słodkości w zaciszu własnej kuchni. Batoniki Nesquik to połączenie chrupiących płatków zbożowych, kremowego mleka w proszku Nesquik i słodkiej czekolady. To nie tylko doskonały pomysł na przekąskę dla najmłodszych, ale i dla dorosłych, którzy pragną powrotu do smaków swojego dzieciństwa. Wykonanie ich nie jest skomplikowane, a efekt końcowy z pewnością przyniesie radość zarówno Twoim kubkom smakowym, jak i wspomnieniom.

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 2,5 szkl. śniadaniowych kulek czekoladowych
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki śmietanki kremówki 36%
  • 150 g białej czekolady, posiekanej
  • 2 łyżki mleka

Batoniki nesquik – jak zrobić?

  1. Masło, miód i kakao umieścić w garnuszku i podgrzewać do rozpuszczenia się masła. Dodać śmietankę i wymieszać. Odstawić do przestudzenia.

    image-1sujakh
  2. Następnie wsypać kulki czekoladowe i dobrze wymieszać.

    image-03jcwji
  3. Gotową masę przelłożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny.

    image-0rogmbu
  4. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z mlekiem.

    image-0x7clfe
  5. Przestudzoną czekoladę rozprowadzić na schłodzonych kulkach czekoladowych. Ponownie schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc!) Przed podaniem pokroić na równe batoniki. Smacznego!

    image-1ny7st8

Batoniki Nesquik – dodatkowe informacje

Przepis na około 6 batoników.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Batat na parze z masłem ziołowym
Następny przepis: batoniki śniadaniowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode